Wortelen-bloemkool bulgur met tempe

Wortelen-bloemkool bulgur met tempe

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 25g Tempe
  • 85g Wortel
  • 85g Bloemkool
  • 10g Ui
  • 40g Aardappel
  • 5g Olijf olie
  • Zwarte peper
  • Benodigdheden: een kookpan.

Bereidingswijze

1 Snijd de groenten

Was en schil de wortel, bloemkool en ui.
Snijd deze in kleine, beetklare gelijke stukjes.

2 Water koken

Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

3 Ui stoven

Plaats een kookpan op middelhoog vuur en stoof de ui aan in een kofelepel olijfolie.

4 Groenten laten sudderen

Voeg de versneden groenten samen met 200 ml water toe en laat het geheel gedurende 20 minuten sudderen.

5 Tempe toevoegen

Voeg de tempe de laatste 10 minuten toe en laat deze mee sudderen.
De groenten zijn gaar wanneer je hier makkelijk met een vork doorheen kan prikken.

6 Aardappelen koken

Voeg de aardappelen, toe aan het kokende water en laat 15-20 minuten koken.

7 Groenten mengen en kruiden toevoegen

Meng de afgegoten aardappelen, de groenten en de door elkaar en snipper de peterselie fijn.
Kruid af met peterselie en zwarte peper.

8 Maaltijd laten afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.