Overzicht

Zeeslakje van schol

Romige 'slakken' en aardappeltjes prakken

  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote spitskool
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 4 scholfilets
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml room
  • Halfvolle melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Wist je dat

...witte kool ook gebruikt wordt om zuurkool van te maken?

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Bereid de groenten voor.

Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd de kool vervolgens in blokjes van ca.

1 cm.

Was de spitskool in koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.

Schil de aardappelen en snijd in vieren.

Maak de aardappelpuree.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 15-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.

Voeg melk toe tot je een smeuïge puree krijgt.

.

Bak de spitskool.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

Bak de spitskool al roerbakkend circa 4 minuten.

Voeg het kerriepoeder en de room toe.

Draai het vuur laag en laat de kool in ongeveer 7 minuten gaarstoven.

.

koekenpan

Bak de scholfilets.

Snijd de scholfilets in de lengte doormidden.

Rol de filets van boven naar beneden op en zet het rolletje vast met een satéprikker.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

Bak de scholslakjes ongeveer 2 minuten aan iedere kant.

Draai daarna het vuur laag.

Voeg een klein beetje water toe en plaats een deksel op de pan en gaar de rolletjes ca.

5 minuten.

Haal de prikkers voorzichtig uit de rolletjes.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Leg op ieder bord een beetje aardappelpuree, enkele lepels romige spitskool en 1 of meerdere scholslakjes.

Eet smakelijk!.