Overzicht

Zoete couscous met rode kool en kipfilet

Heerlijk zoet voor je kleine fijnproever. Vanaf 12 maanden

Couscous met rode kool en kipfilet
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkens vlees
ingredienten zoete couscous met rode kool

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 300 gram rode kool uit de diepvries
  • 1/2 ui
  • 135 gram couscous
  • 200 gram kipfilet
  • 1 appel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Mespuntje kaneel
  • Print recept

Wist je dat

...er nog een heleboel andere soorten kool bestaan? Smul ook eens samen van witte kool, spitskool en savooiekool.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous

    Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de ui en de appel

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in stukjes.

    Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.

  3. Kook de rode kool

    Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.

    Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.

    Kook deze verder gaar in enkele minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. Bak de ui en de kipfilet

    Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

    Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.

    Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.

    Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.

  5. Voeg alles bij elkaar

    Voeg de rode kool, appelblokjes en kaneel toe aan de couscous en meng het geheel goed door elkaar.

  6. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de couscous op, samen met de kipfilet met ui.