Overzicht

Zoete couscous met rode kool en kipfilet

Heerlijk zoet voor je kleine fijnproever

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram rode kool uit de diepvries
  • 1 ui
  • 250 gram couscous
  • 350 gram kipfilet
  • 1 appel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Mespuntje kaneel

Wist je dat

...er nog een heleboel andere soorten kool bestaan? Smul ook eens samen van witte kool, spitskool en savooiekool.

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous

    Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. mes

    Snijd de ui en de appel.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in stukjes.

    Was de appel en snijd deze in kleine blokjes.

  3. Kook de rode kool. 

    Doe een bodempje water in een pan en voeg de rode kool hieraan toe.

    Zet de pan op laag vuur en verwarm hierin langzaam de rode kool.

    Kook deze verder gaar in enkele minuten.

    Giet de gare kool af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de ui en de kipfilet.

    Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

    Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

    Voeg de kipfilet toe en bak deze in 15 minuten goudbruin en gaar.

    Voeg de ui toe en bak deze enkele minuten mee.

  5. Voeg alles bij elkaar

    Voeg de rode kool, de appelblokjes en kaneel toe aan de couscous en meng het goed door elkaar.

  6. lepel_vork

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de couscous op, samen met de kipfilet met ui.