Overzicht

Zonnige Frittata Muffins

Zo'n gezonde muffin heb je nog nooit gehad!

  • Lunch
  • 45 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 100 gram doperwtjes (vers of diepvries)
  • 150 gram grof gesneden spinazie
  • Halfvolle melk
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper

Wist je dat

…een courgette veel ijzer bevat? Courgette kan dus helpen je kleine wat extra ijzer binnen te laten krijgen!

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

mes

Bereid de groente voor.

Was de courgette onder koud water en snijd in kleine blokjes.

Was de paprika onder koud water en snijd in kleine reepjes.

Was de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken.

.

koekenpan

Bak de groenten.

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.

Voeg de courgette, doperwten en paprika toe en bak ze in 5 minuten gaar.

Voeg de spinazie toe en bak nog enkele minuten mee tot de spinazie is geslonken.

Vul een muffinvorm met beslag.

Kwast de muffinvorm in met olijfolie.

Vergeet hierbij de randen niet!Verdeel de gebakken groente over de muffinvorm tot net onder de rand van de vormpjes.

Kluts de eieren en melk in een kom en breng op smaak met de oregano en de peper.

Giet met een schenkbeker de eierenmix over de groente heen, tot de muffinvormpjes bijna vol zijn.

oven

Bak de muffins in de oven.

Plaats de muffinvorm in het midden van de oven en bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Serveer de muffins warm of koud.