Overzicht

Zonnige Frittata Muffins

Zo'n gezonde muffin heb je nog nooit gehad! Vanaf 12 maanden

Frittata Muffins
  • Lunch
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten frittata muffins

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 1 courgette
  • 100 gram doperwtjes (vers of diepvries)
  • 150 gram grof gesneden spinazie
  • 25 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper
  • Print recept

Wist je dat

…een courgette veel ijzer bevat? Courgette kan dus helpen je kleine wat extra ijzer binnen te laten krijgen!

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Bereid de groenten voor

    Was de courgette onder koud water en snijd deze in kleine blokjes.

    Was de paprika onder koud water en snijd deze in kleine reepjes.

    Was de spinazie onder koud water en laat goed uitlekken.

  2. Bak de groenten

    Verhit de olijfolie in een wok of pan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette, doperwten en paprika toe en bak deze in 5 minuten gaar.

    Voeg de spinazie toe en bak nog enkele minuten mee tot de spinazie is geslonken.

  3. Vul een muffinvorm met beslag

    Kwast de muffinvormpjes in met olijfolie.

    Vergeet hierbij de randen niet! Verdeel de gebakken groenten over de muffinvorm tot net onder de rand van de vormpjes.

    Kluts de eieren en melk in een kom en breng op smaak met de oregano en de peper.

    Giet met een schenkbeker de eierenmix over de groenten heen, tot de muffinvormpjes bijna vol zijn.

  4. Bak de muffins in de oven

    Plaats de muffinvorm in het midden van de oven en bak de muffins op 175 graden in circa 25 minuten goudbruin.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Serveer de muffins warm of koud.