Overzicht

Zotte lente-andijvie­stamppot met maïs en gehakt

Andijvie was nog nooit zo lekker

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van gluten
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van soja-eiwit
  • Geen varkensvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram andijvie
  • 1 opscheplepel maïs (50g)
  • 1 rode paprika
  • 500 gram aardappelen
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 blikje ananas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • halfvolle melk

Wist je dat

...je andijvie ook rauw kunt eten? De blaadjes zijn heel geschikt als een salade!

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen. 

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

Kook de maïs.

Doe de maïs in een pan en vul de pan met koud water tot de maïs net onder water staat.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de maïs ongeveer 3 minuten.

Giet de maïs af in een vergiet.

mes

Snijd de paprika en de ananas.

Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.

 Laat de ananas uitlekken en snijd de ananas in kleine stukjes.

 .

Was de andijvie in koud water.

Was de andijvie in koud water.

  .

koekenpan

Bak het gehakt en de paprika.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.

Voeg de paprika toe en bak het geheel tot het gehakt bruin en gaar is.

Stamp de aardappelen aan

Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

 .

Maak de stamppot.

Voeg de andijvie, paprika, maïs en ananas toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.

Voeg als laatste het rundergehakt toe.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien de andijviestamppot op.