
Blije bloemkooltjes met aardappelpuree en gehaktballetjes
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
- Vrij van gluten
Andijvie was nog nooit zo lekker. Vanaf 12 maanden
...je andijvie ook rauw kunt eten? De blaadjes zijn heel geschikt als een salade!
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Doe de maïs in een pan en vul de pan met koud water tot de maïs net onder water staat.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de maïs ongeveer 3 minuten.
Giet de maïs af in een vergiet.
Was de paprika in koud water, verwijder het kroontje en snijd de paprika in kleine blokjes.
Laat de ananas uitlekken en snijd de ananas in kleine stukjes.
Was de andijvie in koud water.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.
Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.
Voeg de paprika toe en bak het geheel, totdat het gehakt bruin en gaar is.
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg de andijvie, paprika, maïs en ananas toe aan de aardappelpuree en schep alles goed door elkaar.
Voeg als laatste het rundergehakt toe.
Dek de tafel.
Dien de andijviestamppot op.