Verfrissende ijsjes met Nutrilon Dreumesmelk

Tijdens een warme dag vol spelen en ontdekken is er voor je kleine niets lekkerder dan een verfrissend ijsje. Gelukkig kun je dit heerlijke ijsje super makkelijk zelf maken met Nutrilon Dreumesmelk.

Afkoelen geblazen

Spelen op het strand, in het park of gewoon lekker in de tuin. Tijdens de zomer is het heerlijk om veel tijd met je kindje buiten door te brengen. Na al dat drukke spelen is het tijd om even te ontspannen en af te koelen. Trakteer je kleine op een lekker verfrissend ijsje met vers fruit en Nutrilon Dreumesmelk.

 

DIY: Nutrilon ijsjes!

Wil jij je peuter op dit fruitige ijsje trakteren? Deze zijn binnen no-time gemaakt:

Voor 4 Nutrilon Dreumesmelk ijsjes:

  1. Doe 180 ml water en 6 schepjes Nutrilon poeder in een blender of gebruik een staafmixer.
    Tip! Je kunt voor het gemak ook 200 ml vloeibare Nutrilon Dreumesmelk gebruiken.
  2. Voeg 100 gram van het favoriete fruit van je kindje toe.
  3. Mix dit 30 seconden in de blender of met een staafmixer. Na een halve minuut zijn alle stukjes fijn gemixed, maar je kunt voor de zekerheid nog even een vork door de fruitshake heen halen.
  4. Giet de fruitshake in leuke ijsvormpjes.
  5. Plaats de ijsvormpjes in de vriezer (max. - 18 graden) en laat het 3 uur opstijven. Je kunt de ijsjes een maand in de vriezer bewaren

Het Voedingscentrum adviseert 300ml melkproducten per dag voor kinderen tussen 1 en 3 jaar.

 

Variatietips!

Wil je je kindje verrassen met een nieuwe smaak? Probeer dan eens één van de onderstaande variaties. Smullen gegarandeerd!

 

Variatietip 1: Aardblij met mint

Je kunt het lievelingsfruit van je kindje ook vervangen door 100 gram lekkere aardbeien. Aardbeien zijn niet alleen om te smullen, ze zitten ook nog eens boordevol vitamine C. Is je kindje gek op munt? Dan kan je een daar een blaadje van toevoegen.
 

Variatietip 2: Blauwe bessen

Veel peuters zijn gek op blauwe bessen! Is jouw kleine er ook zo dol op? Maak de ijsjes dan ook eens als variatie met 100 gram blauwe bessen. Dit kleurrijke ijsje is een echte winnaar!

ijsje met dreumesmelk
Nutrilon Shake it Baby

Tip! Je kunt de combinatie van fruit en Nutrilon Dreumesmelk ook geven als een lekkere fruitshake. Houdt op Instagram #NutrilonShakeItBaby in de gaten voor inspirerende fruitshake receptjes van andere ouders. Of deel natuurlijk zelf het favoriete receptje van jouw kleintje! 

Nutrilon Dreumesmelk past binnen een gezond en gevarieerd dagmenu.