nutricia-voor-jou-logo-125yrs

Naar bed, naar bed... Zo wordt je peuter een GOEDE SLAPER

Zo gemakkelijk als een baby kan slapen, zo lastig kan het soms zijn om je peuter naar bed te krijgen of door te laten slapen. Toch is veel slapen ook nu nog heel belangrijk. Je kind heeft het echt nodig.

7 tips om je kind makkelijker te laten slapen

7 tips om je kind makkelijk te laten slapen

 

Dit heeft je kind gemiddeld aan slaap nodig

aanbevolen slaaptijd voor je peuter

Bedenk dat dit gemiddelden zijn. Elk kind is anders. Uit onderzoek naar de duur van slapen blijkt dat er hele grote verschillen zijn. Sommige 1 jarigen slapen wel 14 uur per dag, andere kunnen toe met in totaal 10 uur. Feit is dat hoe ouder je kind is, hoe langer het aaneengesloten kan slapen en hoe minder de behoefte aan slaap in totaal. 

Stoppen met nachtvoedingen?

De meeste kinderen van 1 jaar hebben geen behoefte meer aan een nachtvoeding. Krijgt je kind nog wel een nachtvoeding en wil er vanaf? Overweeg dan je kind in de avond voor het slapengaan nog een voeding te geven. Grote kans dat je kind dan zonder nachtvoeding kan.

Wanneer kindjes rond deze leeftijd nog wakker worden in de nacht is dat vaak door gewenning. Probeer eens alleen wat slokjes lauwwarm water te geven. Ook kan het zo zijn dat kindjes alleen wakker worden omdat ze dorst hebben in plaats van honger. Zorg dat je kindje overdag voldoende vocht binnenkrijgt. Lukt het niet om de nachtvoeding af te bouwen en wil je dat wij met je meekijken? Neem dan gerust contact op met onze Nutricia Kindervoeding Service.

Voeding

Nutrilon Dreumesmelk