
Het broccoli bomen-bos in witte saus met kip
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
Een oer-Hollands maaltje om van te smullen
...er naast de witte bloemkool ook oranje, groene en paarse varianten bestaan?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 15 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.
Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes´ beginnen.
Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Vul een pan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool ongeveer 8 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in een roosje bloemkool om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare bloemkool af in een vergiet.
Kneed het gehakt en maak er gehaktballetjes van.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
Bak de rundergehaktballetjes rondom in 15 minuten gaar.
Haal de rundergehaktballetjes uit de koekenpan en bewaar ze op een bord.
Voeg het water toe aan het bakvet dat in de pan is overgebleven.
Breng het mengsel op een laag vuur aan de kook en meng het bakvet en het water totdat het een geheel geworden is.
Stamp de aardappelen aan, voeg vervolgens de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Dek de tafel.
Dien de bloemkooltjes, aardappelpuree en rundergehaktballetjes op een creatieve manier op en schep een lepel jus over de aardappelpuree.