Overzicht

Bloemetje Blij-ei

Een stukje lente op het bord van je kindje

  • Lunch
  • 10 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 1 paprika rood, geel of groen
  • 12 mini asperges
  • 2 eetlepels olijfolie

Wist je dat

… paprika vol vitamine C zit? Rode paprika bevat veel meer vitamine C dan groene paprika.

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Bereid de groenten voor.

Was de paprika onder koud water en snijd in ringen van circa 1cm dikte.

Snijd 1cm van de onderkant van de asperges.

Blancheer de asperges

Zet een pan water op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en voeg de asperges toe.

Kook de asperges in ongeveer 7 minuten beetgaar.

Ze mogen best wel nog een beetje 'bite' hebben!.

koekenpan

Bak de bloemetjes

Verhit de olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.

Voeg de paprika ringen toe en bak ze aan één kant voor 1 minuut.

Draai de ringen om en breek voorzichtig één ei in elke ring.

Draai het vuur wat lager en zet een deksel op de pan.

Bak de eieren in circa 4 minuten gaar.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Maak de bloemetjes af op het bord.

Leg voorzichtig met een spartel één bloem op elk bord.

Decoreer met de uitgelekte asperges als een bloemetje.

 .