Boompjes puree met een eitje

35 minuten 35 minuten
Boompjes puree met een eitje

Ingrediënten

 Voor 1 portie:

  • 1/2 Kippenei
  • 75g Aardappel
  • 95g Broccoli
  • 5g Olijf olie

Benodigdheden:

  • 1 stoommandje
  • 1 blender

Bereidingswijze

1 Was en schil de groenten

Was en schil de aardappel en broccoli.

2 Snijd in kleine stukjes

Snijd deze in kleine gelijke stukjes.

3 Stoom de aardappel

Leg de geschilde en versneden aardappel in een stoommandje.
Stoom de stukjes aardappel gedurende 10 minuten.

4 Voeg de broccoli toe aan het stoommandje

Voeg de broccoli toe aan het stoommandje en stoom opnieuw 10 minuten of tot je makkelijk met een mes door de stukjes aardappel en broccoli kan prikken.

5 Ei koken

Kook terwijl een ei gedurende 10 minuten en giet af wanneer het ei hardgekookt is.
Koel het ei meteen onder koud stromend water.

6 Gebruik de blender

Doe de stukjes aardappel en broccoli in een blender en voeg de olie en een gepeld hardgekookt half ei toe.

7 Pureren

Blend alles fijn tot een zachte gladde puree.

8 Laat de puree afkoelen

Wacht tot de maaltijd voldoende is afgekoeld voor je deze aan je kindje geeft.
Je kan de temperatuur van de maaltijd testen door een beetje voeding op je pols te lepelen.