Overzicht

Chili sin carne met zure room

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 60 min
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • 1 rode Paprika
  • 1 gele Paprika
  • 2 grote Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 3 stengels Bleekselderij
  • 1 grote Wortel
  • 1 blikje maïs
  • 250 g Tomatenstukjes (blik)
  • 420 g Rode bonen in blik
  • 100 ml Groentebouillon
  • 1 eetlepel Kaneel
  • Chilivlokken naar smaak
  • 1 tl Komijnpoeder
  • eetlepel Paprikapoeder
  • 100 g Zure room
  • een handvol verse Koriander
  • Benodigdheden: een pan en een knoflookpers.
  • Ingrediënten voor 4 personen.

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten

    Was en schil de ui, de groenten en de knoflook.

    Snijd de bleekselderij, wortel en paprika’s in beetklare stukken.

    .

  2. Pers de knoflook

    Pers de knoflook met een lookpers.

    Snipper als laatste de ui fijn.

  3. Verhit een pan

    Plaats een pan op het vuur en verhit de olie met de ui en de knoflook.

    .

  4. Roerbak de groenten

    Voeg na 3-5 minuten de paprikablokjes, selder en wortel toe en roerbak het geheel opnieuw 5 minuten.

    .

  5. Voeg de groentebouillon toe

    Voeg vervolgens de groentebouillon en tomatenblokjes toe en roer het geheel kort door.

    .

  6. Kruiden toevoegen

    Spoel de rode bonen en voeg deze vervolgens met het paprikapoeder, de kaneel, de komijn en de chilivlokken aan het geheel toe en laat de chili gedurende 30 minuten sudderen.

    Voeg de mais de laatste 5 minuten aan de chili toe.

    .

  7. Kook de rijst

    Plaats een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    .

  8. Snipper de koriander fijn

  9. Opdienen

    Dien de chili samen met de rijst op en werk af met de fijngesnipperde koriander en zure room.

    .