Overzicht

Ovenschotel met tomaat en ham

Vanaf 12 maanden

ovenschotel met tomaat en ham
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten ovenschotel tomaat ham

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram hamreepjes
  • 40 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...tomaten bètacaroteen bevatten? Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van je peuter.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes.

    Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de tomaten en de courgette

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kleine stukjes.

    Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.

  3. Bak de groenten

    Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak het geheel nog enkele minuten.

  4. Bak het gerecht in de oven

    Verwarm de oven voor op 180ÂșC.

    Vul een ovenschaal met de tomaat, courgette, aardappel en hamreepjes.

    Strooi de geraspte kaas over het geheel.

    Zet de ovenschotel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de ovenschotel op.