Overzicht

Oei-warme ovenschotel met tomaat en ham

Even goed blazen en smikkelen maar!

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 tomaten
  • ½ courgette
  • 250 gram aardappelen
  • 250 gram hamreepjes
  • Geraspte kaas

Wist je dat

...tomaten bètacaroteen bevatten? Dit wordt in het lichaam omgezet in vitamine A, dat bijdraagt aan de ontwikkeling van het immuunsysteem van je peuter.

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in ongeveer 10 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de tomaten en de courgette.

Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes.

Was de courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de courgette in kleine blokjes.

koekenpan

Bak de groenten.

Verhit een eetlepel olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 5-10 minuten.

Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak het geheel nog enkele minuten.

oven

Bak het gerecht in de oven.

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Vul een ovenschaal met de tomaat, courgette, aardappel en hamreepjes.

Strooi de geraspte kaas over het geheel.

Zet de ovenschaal in de oven, en bak de schotel ongeveer 15-20 minuten, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de ovenschotel op.