Olvarit pompoen curry

20 minuten 20 minuten
Olvarit pompoen curry

Ingrediënten

Voor 1 portie :

  • 30 gram linzen
  • 30 gram rode paprika
  • 15 gram prei
  • 1/3 stengel citroengras
  • 1 ei
  • 1 potje Olvarit Pompoen Rijst 4M
  • Een beetje koriander ter decoratie (optioneel)
  • 1 koffielepel olijfolie

Bereidingswijze

1 Kook de linzen in een kookpot

Schenk 120 ml water in een kookpot.
Breng het water aan de kook op hoog vuur en laat de linzen ongeveer 20 minuten koken, voordat je het overbodige water weg giet.
Je kan ook kant-en-klare linzen gebruiken.
Zorg er dan wel voor dat je deze eerst goed wast.

2 Kook tegelijkertijd het ei in ongeveer 10 minuten

Snijd het hard gekookte ei vervolgens in kleine vierkantjes van ongeveer 0,5 cm.

3 Was de prei en paprika goed. Snijd deze vervolgens in kleine vierkantjes van ongeveer 0,5 cm

4 Giet wat olijfolie in een bakpan en bak de prei samen met de paprika en het citroengras tot deze zacht zijn

Laat het citroengras heel, anders wordt de smaak te sterk.
Roer goed met een houten lepel.

5 Voeg de linzen, het ei en de Olvarit Pompoen Rijst 4M+ maaltijd toe aan de groenten

6 Laat de curry nog 2 minuten sudderen

7 Serveer in een kom

Wil je nog wat bewaren voor later? Vries dan een deel in.