Overzicht

Olvarit pompoen curry

  • Hoofdgerecht
  • 20 min bereiden
  • Geen vlees

Ingrediënten

  • 30 gram linzen
  • 30 gram rode paprika
  • 15 gram prei
  • 1/3 stengel citroengras
  • 1 ei
  • 1 potje Olvarit Pompoen 4M
  • Een beetje koriander voor decoratie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen in een pot

    Voeg 4x zoveel vocht toe als linzen.

    Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten sudderen voor je het overbodige water weg giet.

    Je kan ook kant-en-klare linzen gebruiken, zorg er dan wel voor dat je ze eerst goed wast.

  2. Kook tegelijkertijd het ei ongeveer 10 minuten

    Snijd dan in kleine vierkantjes van ongeveer 0,5 cm.

  3. Was de prei en paprika goed. Snijd ze vervolgens in kleine vierkantjes van ongeveer 0,5 cm

  4. Giet wat olijfolie in een koekenpan, bak de prei samen met de paprika en citroengras tot ze zacht zijn

    Laat het citroengras heel, anders wordt de smaak te sterk.

    Roer goed met een houten lepel.

  5. Voeg de linzen, ei en Olvarit Pompoen 4M+ maaltijd toe

  6. Laat de curry nog 2 minuten sudderen

  7. Serveer in een kom

    Wil je nog wat bewaren voor later? Vries de porties dan in.