Overzicht

Oranje havermoutpap met noten

Een heerlijke en gezonde start van de dag

  • Ontbijt
  • 15 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 300 ml melk (Je kunt koemelk natuurlijk ook vervangen voor een plantaardige variant, zoals amandel,- haver- of rijstmelk)
  • 200 gram (geschrapte) wortelen
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram noten, zoals walnoten, amandelen of hazelnoten
  • 1 theelepel kaneel, speculaas- of koekkruiden
  • 100 ml water
  • Nodig: (Grove) rasp, Kleine bakpan, Steelpan
  • Bevat melk, gluten en noten

Bereidingswijze

  1. Rasp de wortels

    Rasp de wortels met een (grove) rasp.

    Je kunt ook kant-en-klaar geraspte wortels kopen.

  2. Hak de noten in stukjes en rooster ze kort

    Gebruik een kleine pan om de noten kort te roosteren, zodat er meer smaken vrijkomen en ze knapperig worden.

  3. Zet een steelpan op het vuur

    Zet een steelpan op het vuur en voeg hier alle ingrediƫnten, behalve de noten, aan toe.

    Zet het vuur laag en laat de pap een paar minuten zacht pruttelen.

    Roer intussen goed door.

    De havermoutpap is klaar als de havermoutvlokken het vocht hebben opgenomen en zacht zijn geworden.

    .

  4. De havermoutpap is klaar!

    Zet het vuur uit, schep de havermoutpap uit het pannetje en verdeel over 2 kommen.

    Maak af met de geroosterde nootjes, laat eventueel een paar minuten afkoelen en geniet!.