
Wortelrisotto met kip
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
Een heerlijke maaltijd voor een koude herfstdag. Vanaf 12 maanden
...champignons heel gezond zijn? Ze zitten boordevol mineralen, vezels en eiwitten.
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
Was de wortels en snijd ze in stukjes.
Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de ze in kleine blokjes.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.
Vul een kookpan met water en voeg de wortels toe.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de wortels gaar in ongeveer 10 minuten.
Giet de groenten af in een vergiet.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg het gehakt, de aubergine en de courgette toe en bak dit 10 minuten.
Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel tot het gaar is.
Draai de vlam laag, voeg de wortelen en aardappelen toe en meng het geheel goed door elkaar.
Voeg basilicum en dille toe naar smaak.
Dek de tafel.
Dien de groenteschotel op.