Overzicht

Provençaalse stoofschotel met rundvlees en champignons

Een heerlijke maaltijd voor een koude herfstdag

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram champignons
  • 100 gram wortelen
  • ½ courgette
  • ½ aubergine
  • ½ ui
  • 250 gram aardappelen
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Basilicum
  • Dille

wist je dat

...champignons heel gezond zijn? Ze zitten boordevol mineralen, vezels en eiwitten.

Leonie, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de groenten.

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes.

Was de wortels en snijd ze in stukjes.

Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de ze in kleine blokjes.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

Kook de wortelen.

Vul een pan met water en voeg de wortels toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de wortels gaar in ongeveer 10 minuten.

Giet de groenten af in een vergiet.

koekenpan

Bak het gehakt en de overige groenten.

Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg het gehakt, de aubergine en de courgette toe en bak dit 10 minuten.

Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel tot het gaar is.

Draai de vlam laag, voeg de wortelen en aardappelen toe en meng het goed door elkaar.

Voeg basilicum en dille toe naar smaak.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de groenteschotel op.