
Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
- Geen vlees
Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
Was de courgette en asperges.
Schil de asperges.
Snijd de asperges, courgette en broccoli roosjes in beetklare stukjes.
Houd de aspergehoofdjes apart.
Het houtachtige deel van de asperges (de onderste cm van de asperge) gooi je weg.
.
Snipper als laatste de peterselie fijn.
Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
Blancheer de groenten kort gedurende 2 minuten.
Voeg als laatste de aspergehoofdjes toe en laat nog 2 minuten verder blancheren.
Laat de groenten goed uitlekken en zet ze voorlopig aan de kant.
Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.
.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Giet de rijst vervolgens af en zet deze aan de kant.
Plaats een wok pan op het vuur en verhit de arachideolie olie met de ui.
.
Voeg de oestersaus toe en laat het geheel 1 minuut sudderen.
.
Voeg de geblancheerde groenten aan de wok toe en roerbak ze samen met de kikkererwten tot ze volledig gaar zijn.
Voeg de rijst aan de groenten toe en roer het geheel een laatste keer door.
Werk af met de fijngesnipperde peterselie voor het opdienen.