Overzicht

Groene roerbakschotel met oestersaus

nutricia_groene roerbakschotel met oestersaus
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Geen vlees
  • Geschikt voor zwangere vrouwen
  • Geen varkens vlees

Ingrediënten

  • 150g Broccoliroosjes
  • 150g Courgette
  • 200g Groene asperges
  • 60g Kikkererwten uit blik
  • 1 Ui
  • 50ml Oestersaus
  • 2 eetlepels Arachideolie
  • 1 Kookbuiltje rijst
  • Peper
  • Verse peterselie
  • Benodigdheden: een kookpan en een wokpan.
  • IngrediĆ«nten voor 2 personen.

Bereidingswijze

  1. Water koken en groenten wassen

    Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.

    Was de courgette en asperges.

    Schil de asperges.

  2. Snijd de groenten

    Snijd de asperges, courgette en broccoli roosjes in beetklare stukjes.

    Houd de aspergehoofdjes apart.

    Het houtachtige deel van de asperges (de onderste cm van de asperge) gooi je weg.

    .

  3. Versnipper de peterselie

    Snipper als laatste de peterselie fijn.

  4. Bouillon koken

    Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.

  5. Groenten blancheren

    Blancheer de groenten kort gedurende 2 minuten.

  6. Asperges toevoegen

    Voeg als laatste de aspergehoofdjes toe en laat nog 2 minuten verder blancheren.

  7. Groenten laten uitlekken

    Laat de groenten goed uitlekken en zet ze voorlopig aan de kant.

  8. Water koken

    Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

    .

  9. Rijst koken

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  10. Rijst afgieten

    Giet de rijst vervolgens af en zet deze aan de kant.

  11. Verhit een wokpan

    Plaats een wok pan op het vuur en verhit de arachideolie olie met de ui.

    .

  12. Saus toevoegen

    Voeg de oestersaus toe en laat het geheel 1 minuut sudderen.

    .

  13. Groenten roerbakken

    Voeg de geblancheerde groenten aan de wok toe en roerbak ze samen met de kikkererwten tot ze volledig gaar zijn.

  14. Rijst toevoegen

    Voeg de rijst aan de groenten toe en roer het geheel een laatste keer door.

  15. Opdienen

    Werk af met de fijngesnipperde peterselie voor het opdienen.