Groene roerbakschotel met oestersaus

45 minuten 45 minuten
Groene roerbakschotel met oestersaus

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 150g Broccoliroosjes
  • 150g Courgette
  • 200g Groene asperges
  • 60g Kikkererwten uit blik
  • 1 Ui
  • 50ml Oestersaus
  • 2 eetlepels Arachideolie
  • 1 Kookbuiltje rijst
  • Peper
  • Verse peterselie

Benodigdheden: 

  • een kookpan
  • een wokpan

Bereidingswijze

1 Water koken en groenten wassen

Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.
Was de courgette en asperges.
Schil de asperges.

2 Snijd de groenten

Snijd de asperges, courgette en broccoli roosjes in beetklare stukjes.
Houd de aspergehoofdjes apart.
Het houtachtige deel van de asperges (de onderste cm van de asperge) gooi je weg.

3 Versnipper de peterselie

Snipper als laatste de peterselie fijn.

4 Bouillon koken

Zet een pan met de groentebouillon op het vuur en breng aan de kook.

5 Groenten blancheren

Blancheer de groenten kort gedurende 2 minuten.

6 Asperges toevoegen

Voeg als laatste de aspergehoofdjes toe en laat nog 2 minuten verder blancheren.

7 Groenten laten uitlekken

Laat de groenten goed uitlekken en zet ze voorlopig aan de kant.

8 Water koken

Zet een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

9 Rijst koken

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

10 Rijst afgieten

Giet de rijst vervolgens af en zet deze aan de kant.

11 Verhit een wokpan

Plaats een wok pan op het vuur en verhit de arachideolie olie met de ui.

12 Saus toevoegen

Voeg de oestersaus toe en laat het geheel 1 minuut sudderen.

13 Groenten roerbakken

Voeg de geblancheerde groenten aan de wok toe en roerbak ze samen met de kikkererwten tot ze volledig gaar zijn.

14 Rijst toevoegen

Voeg de rijst aan de groenten toe en roer het geheel een laatste keer door.

15 Opdienen

Werk af met de fijngesnipperde peterselie voor het opdienen.

Eet smakelijk!