Overzicht

Smikkel mee met de spruitjes aardappelpuree

Samen heerlijk spruitjes smikkelen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram spruitjes
  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram spekjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halvolle melk

Wist je dat

...Spruitjes groeien aan een spruitkoolplant die rechtop staat? Ze heten ook wel ‘okselknoppen’, omdat ze groeien in de oksel van de plant.

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

Kook de spruitjes.

Was de spruitjes in koud water en snijd de onderkant eraf.

Snijd de spruitjes doormidden.

Vul een pan met water en voeg de spruitjes toe.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de spruitjes gaar in ongeveer 10 minuten.

Giet de gare spruitjes af in een vergiet.

koekenpan

Bak de spekjes.

Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg de spekjes toe en bak deze tot ze bruin en krokant zijn.

Giet overtollig vet af.

Stamp de aardappelen

Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

 .

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Voeg de spekjes toe aan de spruitjes en dien het op met de aardappelpuree.