Overzicht

Spicy saté van kipdijfilet met rijst en groenten

Marineer je kip een paar uur van tevoren, dan zijn de smaken goed ingetrokken!

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • 2 kipdijfilets
  • 200 ml ketjap manis
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • Sambal naar smaak
  • Citroensap
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram sperziebonen
  • Een klein bakje taugé
  • Een kleine ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 50-100 ml (kokos)melk
  • Gebakken uitjes
  • Benodigheden: bakpan, kookpan, wok en waterkoker.

Bereidingswijze

  1. Kip marineren

    • Snij de kipdijfilets in eetbare stukken en doe deze in een afsluitbare kom of bak.

    • Voeg hier een ruime hoeveelheid ketjap manis aan toe.

    • Voeg hierbij ook de kruiden toe en een paar druppeltjes citroensap.

    De sambal kun je naar smaak toevoegen, maar mag je ook achterwege laten.

    Sluit het bakje af en zet in de koelkast.

    Schep de kipstukjes af en toe om en laat een paar uur marineren.

  2. Rijst maken

    • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

    Giet af en zet nog even de deksel op de pan, zodat de rijst nog na stoomt.

  3. Groente bereiden

    • Dop de sperziebonen en kook deze totdat ze nog een beetje hard zijn, maar wel beetgaar.

    • Snipper terwijl de sperziebonen koken, het uitje.

    • Zet een wok op het vuur, voeg hier een eetlepel olie aan toe en bak kort de ui totdat deze glazig is.

    Voeg de sperziebonen samen met de taugé toe aan de wok.

    Rauwe kiemgroenten mag je niet eten wanneer je zwanger bent, maar als je de taugé een paar minuten meebakt is dit prima.

    Voeg hier twee eetlepels sojasaus aan toe, voor de smaak.

  4. Saté bakken!

    • Tegelijkertijd kun je de kip bakken.

    Zet een bakpan op het vuur en voeg een eetlepel olie toe.

    Bak op middelhoog vuur de kip (laat eerst de marinade goed uitlekken) totdat deze gaar is.

    Let op: wanneer het vuur te hoog staat, kan de marinade aanbranden.

  5. Maak de pindasaus

    • Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier de pindakaas en meng dit met een klein scheutje melk naar keuze.

    Blijf roeren totdat je de gewenste dikte hebt bereikt en voeg een klein beetje sambal en ketjap manis toe.

  6. Het eten is klaar!

    • Schep de rijst op het bord samen met de groente en de stukjes pittige kipsaté.

    Schep een lepel pindasaus op en strooi wat gebakken uitjes over de saté.

    Enjoy!.