Overzicht

Tevreden bloemkool met juichende cherry tomaatjes en gehakt

Een gezonde maaltijd voor een tevreden dreumes

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • 2 cherrytomaten
  • 1 ui
  • 500 gram aardappelen
  • 350 gram rundergehakt
  • Nootmuskaat

Wist je dat

...bloemkool veel vitamine C bevat? Vitamine C helpt bij de opname van ijzer.

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de bloemkool, tomaten en ui.

Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

 Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Vind je de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Was de cherrytomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten.

Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui.

.

Kook de bloemkool.

Vul een pan met water.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool ongeveer 8 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in een roosje bloemkool om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare bloemkool af in een vergiet.

koekenpan

Bak het gehakt en de groenten.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olie.

Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.

Voeg de ui toe en bak deze mee tot het gehakt bruin en gaar is.

Draai de vlam laag, voeg de tomaten en de bloemkool toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.

Voeg naar smaak nootmuskaat toe.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien het groentemengsel samen met de aardappelen op.

.