Overzicht

Bloemkool met kers-tomaatjes en gehakt

Een gezonde maaltijd voor een tevreden dreumes. Vanaf 12 maanden

 bloemkool met cherry tomaatjes en gehakt
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten bloemkool cherrytomaatjes gehakt

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • 1 kleine bloemkool ( +/- 500 gram)
  • 2 kerstomaten
  • 1/2 ui
  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Nootmuskaat naar recept
  • Print recept

Wist je dat

...bloemkool veel vitamine C bevat? Vitamine C helpt bij de opname van ijzer.

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen

    Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. Snijd de bloemkool, tomaten en ui

    Spoel de bloemkool grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

      Snijd de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

    Vind je de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

    Was de kerstomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd de tomaten in kwarten.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snipper de ui fijn.

    .

  3. Kook de bloemkool

    Vul een kookpan met water.

    Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Voeg de bloemkool toe, draai de vlam laag en kook de bloemkool ongeveer 8 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in een roosje bloemkool om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de bloemkool af in een vergiet.

  4. Bak het gehakt en de groenten

    Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.

    Voeg het rundergehakt toe en bak het gedurende enkele minuten.

    Voeg de ui toe en bak deze mee, totdat het gehakt bruin en gaar is.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaten en bloemkool toe en bak het geheel gedurende enkele minuten.

    Voeg naar smaak nootmuskaat toe.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien het groentemengsel samen met de aardappelen op.

    .