Overzicht

Vissticks met Kool ‘n Piep

Nét fastfood, maar dan gezond!

  • Hoofdgerecht
  • 40 min bereiden
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram verse kabeljauw
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 ei, los geklopt
  • 3 sneetjes oud brood
  • 700 gram aardappelen
  • 1 groene kool
  • 1 theelepel oregano
  • Klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Wist je dat

...kool rijk is aan vitamine C?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen.

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar.

Giet de aardappelen af in een vergietDo ze weer terug in de pan samen met de boter en stamp fijn.

mes

Kook de groene kool.

Snijd de helft van de kool in fijne stukken.

Kook de kool in ongeveer 5 minuten gaar in een pan met water.

Giet de kool af in een vergiet en laat uitlekken.

Voeg de kool aan de aardappelen toe en breng op smaak met zout en peper.

Roer alles goed door elkaar.

Zet het mengsel van aardappelen en kool in de koelkast om te laten afkoelen.

koekenpan

Bak de vissticks.

Snijd de kabeljauw in lange vingers.

Maal het brood in een keukenmachine fijn, voeg de oregano en wat zout en peper naar smaak toe.

Kluts het ei.

Zet drie borden neer: een met bloem, een met het ei en een met het broodkruim.

Haal de repen kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door het kruim heen om een egale laag te maken.

Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.

Bak de vissticks rondom in circa 7 minuten goudbruin.

Bak de Kool ’n Piep.

Kneed met je handen het afgekoelde aardappelmengsel tot worsten en wentel deze door een eetlepel bloem.

Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur.

Bak de aardappel sticks om en om in 4 minuten per kant goudbruin.

lepel_vork

Tafel deken en opdienen

Dek de tafel.

Serveer de Vis Sticks samen met de Kool ’n Piep.