
Groente ovenschotel met kabeljauw en zoete aardappel
Allergie informatie
- Geschikt voor zwangere vrouwen
- Geen vlees
Was en schil de aardappelen en de asperges.
Verwijder de laatste 3 cm van de asperge.
Vul een kookpot met water en de asperges, tot de asperges net onder water staan.
Breng het water aan de kook.
Wanneer het water kookt, zet je het vuur uit en laat je de asperges nog 20 minuten doorgaren.
Snijd de aardappelen in gelijke delen en leg ze in een stoommandje.
Vul een kookpot met water tot onder de stoominzet en breng het water aan de kook.
Stoom de aardappelen vervolgens gedurende 20 minuten.
Voeg na 10 minuten de eieren aan het kokende water toe en laat deze de laatste 10 minuten in het water onder de stoominzet meekoken.
Giet de asperges en de aardappelen af.
Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en prak ze vervolgens met een vork.
Laat de margarine of boter smelten in een pan en voeg de geprakte eieren toe.
Snipper de peterselie fijn en voeg deze samen met peper en zout naar smaak aan de saus toe.
Dien de asperges en aardappelen op.
Schep de saus over de asperges heen en werk eventueel af met wat extra peterselie.