Overzicht

Volkoren spaghetti bolognese met zalm

Bevat gluten, melk, vis en noten (pijnboompitten)

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Geschikt voor zwangere vrouwen

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 200 gram champignons
  • 1 winterpeen
  • 1 courgette
  • 10 cherrytomaten
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 120 gram zalm (uit blik)
  • Verse peterselie naar smaak
  • Verse basilicum naar smaak
  • Benodigheden: kookpan en wokpan

Bereidingswijze

  1. Breng de pan met water tot een kookpunt en kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snij intussen de ui, champignons, winterpeen, courgette en tomaten in blokjes.

  3. Verhit de olie in de pan en fruit de ui en pers de knoflook hierbij.

  4. Voeg na 5 minuten ook de wortel toe en bak deze 3 minuten mee, waarna ook de courgette, champignons en tomaten.

  5. Laat de zalm uitlekken. Voeg deze samen met pesto, tomatenblokjes en crème fraîche toe aan het mengsel van groentes.

  6. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi met peterselie en basilicum.