Overzicht

Vrolijke broccolischotel met worteltjes en kalkoen

Gemakkelijk genoeg vitamientjes eten

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 500 gram wortelen
  • 250 gram aardappelen
  • 350 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen. 

Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

mes

Snijd de broccoli en de wortelen.

Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde roosjes.

 Snijd vervolgens de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.

Is de bloem te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.

Was de wortelen en snijd ze in plakjes.

Steek voor een leuk effect eventueel de plakjes met een geribbelde steker.

Kook de broccoli en de wortelen.

Vul een pan met water.

Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

Voeg de wortels en broccoli toe, draai de vlam laag en kook de groenten gaar in ongeveer 8 minuten.

Giet de groenten af in een vergiet.

koekenpan

Bak de kalkoenfilet.

Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.

Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze totdat ze bruin en gaar zijn.

.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen

Dek de tafel.

Dien de broccoli, wortels, aardappelen en kalkoen op.