
Feestelijk stoofpotje met kalkoen, worteltjes en tomaat
Allergie informatie
- Geen koemelk-eiwit en lactose
- Vrij van kippenei-eiwit
- Vrij van gluten
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
...broccoli een vrij nieuwe groente is? We eten broccoli pas sinds de 19e eeuw!
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of deze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Spoel de broccoli grondig af met koud water en verwijder verwelkte of beschadigde broccoliroosjes.
Snijd vervolgens de stengel van de bloemen op de plaats waar 'de takken naar de roosjes' beginnen.
Zijn de roosjes te groot? Snijd deze dan in de lengte doormidden.
Was de wortelen en snijd deze in plakjes.
Steek voor een leuk effect eventueel de plakjes met een geribbelde steker.
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels en broccoli toe, draai de vlam laag en kook de groenten gaar in ongeveer 8 minuten.
Giet de groenten af in een vergiet.
Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak deze gaar.
Dek de tafel.
Dien de broccoli, wortels, aardappelen en kalkoen op.