Overzicht

Winter­stamppotje met kip, worteltjes en zoete aardappel

Zoet stamppotje voor tijdens een koude winterdag

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van kippenei-eiwit
  • Vrij van gluten
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram wortelen
  • 1 ui
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 350 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Halfvolle melk

Wist je dat

...wortels vroeger paars waren?

Charlotte, Voedingskundige

Charlotte

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel.

    Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.

    Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.

    Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.

    Giet de gare aardappelen af in een vergiet.

  2. mes

    Snijd de wortelen en de ui.

    Was de wortels en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.

    Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in halve ringen.

  3. Kook de wortelen.

    Vul een pan met water.

    Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.

    Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 10 minuten.

    Giet de wortels af in een vergiet.

  4. koekenpan

    Bak de kipfilet en ui.

    Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.

    Voeg de kipfilet toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en gaar.

    Voeg de gesneden ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.

  5. Maak de stamppot.

    Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.

    Voeg de wortelen en uien toe en stamp het geheel tot een stamppot.

    .

  6. mes

    Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de stamppot met de kipfilet op.