
Blije bloemkooltjes met aardappelpuree en gehaktballetjes
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
- Vrij van gluten
Een zoet stamppotje voor een koude winterdag. Vanaf 12 maanden
...wortels vroeger paars waren?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in vier stukken.
Was de zoete aardappelen in koud water, doe deze in een kookpan en vul de kookpan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de zoete aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare zoete aardappelen af in een vergiet.
Was en schil de wortels en snijd deze in stukjes van 1 centimeter.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in halve ringen.
Vul een kookpan met water.
Zet de kookpan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 10 minuten.
Giet de wortels af in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de gesneden halve ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg de wortelen en uien toe en stamp het geheel tot een stamppot.
Dek de tafel.
Dien de stamppot met de kipfilet op.