
Blije bloemkooltjes met aardappelpuree en gehaktballetjes
Allergie informatie
- Vrij van kippenei-eiwit
- Geen varkens vlees
- Vrij van soja-eiwit
- Vrij van gluten
Zoet stamppotje voor tijdens een koude winterdag
...wortels vroeger paars waren?
Charlotte, Voedingskundige
Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.
Schil de aardappelen en snijd ze in vier stukken.
Was de aardappelen in koud water, doe ze in een pan en vul de pan met koud water tot de aardappelen net onder water staan.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Draai de vlam laag en kook de aardappelen gaar in 10-20 minuten.
Prik voor de zekerheid met een vork in de aardappelen om te voelen of ze goed gaar zijn.
Giet de gare aardappelen af in een vergiet.
Was de wortels en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.
Maak de ui schoon, verwijder de bruine laag en snijd de ui in halve ringen.
Vul een pan met water.
Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
Voeg de wortels toe, draai de vlam laag en kook de wortelen ongeveer 10 minuten.
Giet de wortels af in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur.
Voeg de kipfilet toe en bak deze in 10 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de gesneden ui toe en bak deze nog enkele minuten mee.
Stamp de aardappelen aan, voeg de melk toe en stamp het geheel tot een luchtige puree.
Voeg de wortelen en uien toe en stamp het geheel tot een stamppot.
.
Dek de tafel.
Dien de stamppot met de kipfilet op.