Ontwikkeling

Derde trimester

‚ÄčIn het derde en laatste trimester heb je misschien last van allerlei kwaaltjes, want het gewicht dat je met je meedraagt is enorm toegenomen.

Week 24 tot 40 van je zwangerschap

‚ÄčNa de laatste voorbereidingen kun je beginnen met aftellen. Het gewicht van je kindje neemt nu iedere dag toe. En dat voel je zowel lichamelijk als emotioneel. Luister goed naar je lichaam en neem zoveel mogelijk rust. Probeer natuurlijk ook te genieten van deze unieke periode waarin je je kindje zo goed kunt voelen.

Klaar voor de buitenwereld

Tijdens de laatste 3 maanden bereidt je kindje zich voor op het leven buiten jouw veilige baarmoeder. Je baby groeit van 35 naar 50 centimeter en komt ongeveer 2 tot 2,5 kilo aan. Zijn huidje wordt dikker en krijgt een vetlaagje. En ook de organen blijven zich verder ontwikkelen. Het wordt krap in je buik en je kindje kan steeds minder acrobatische toeren uithalen.


Hij neemt daarom de foetushouding aan, met z’n armpjes en beentjes opgetrokken tegen z’n borst.

Tool

Schrijf je geboorteplan voor je bevalling

Het schrijven van een geboorteplan is een goede voorbereiding op je bevalling. Deel je wensen ook met je partner.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 25

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.