nutricia-voor-jou-logo-125yrs

16 handige BABY HACKS voor kersverse ouders

Vliegt de drinkbeker bij jullie ook altijd door de kamer? Heeft je kleine last van doorkomende tandjes? Of kun je nooit snel de juiste maat vinden in de kledingkast? We weten dat het ouderschap soms best een uitdaging kan zijn. Check daarom onze 16 baby hacks om jouw leven als kersverse ouder iets makkelijker te maken.

1. Handige box voor de kinderstoel

Alsof het ervoor gemaakt is; deze handige box past precies. Met dank aan alle mama’s die ons hebben getipt!

2. Plastic speelgoed in de vaatwasser

Is die kikker na 100 ‘kusjes’ nog steeds geen prins? 🐸 Tijd voor een bad! Gelukkig kan plastic speelgoed zo de vaatwasser in.

3. Zo vliegt de drinkbeker nooit meer door de lucht

Rara, het is nat en het vliegt door de lucht πŸ’¦. Met deze baby hack valt de drinkbeker in ieder geval nooit meer op de grond.

4. Op deze manier krijg je je kleine gegarandeerd op de foto

Say cheese! Met een scrunchie, vilt en een beetje creativiteit zijn alle ogen op jou gericht. πŸ‘€

5. Afgekolfde melk bewaren

Kolvende mama’s opgelet!πŸ’‘ Orden je ingevroren voorraad met een cadeautas: zo pak je altijd de melk die als eerste op moet! Lees meer over borstvoeding kolven.

6. Bedek vieze wielen van de kinderwagen met badmutsen

Buiten = vies = dweilen = 😭. Met badmutsen om de wielen blijft het schoon binnen!

7. Geen plakkende peuterhandjes meer!

Neem afscheid van plakkende peuterhandjes: met één knipje in een muffinvorm heb je een handig anti-lekbakje voor de ijsjes!🍦

8. Dé oplossing bij ontplofte luiers

Dat die flapjes een functie hebben… wist jij dat? Superhandig om het rompertje over de schouders naar beneden te trekken! πŸ’©

9. Haarelastiekjes for the win!

Zwangerschapsbroek: €60,-, haarelastiekje: €0,60. πŸ˜‚ Ik weet wel wat ik kies! Jij?

10. Speelgoed met veel herrie?

De hele dag met je kleine boef doorbrengen is leuk, maar al die liedjes… πŸ€ͺ Doorzichtige tape over de luidspreker doet wonderen voor het volume (wel goed vastplakken!).

11. De tip tegen pijn bij doorkomende tandjes

Mama’s en papa’s opgelet! Deze baby life hack is hét antwoord op pijn bij doorkomende tandjes. Is jouw peuter dol op ijsjes? Bekijk het recept voor een verfrissend fruitijsje met Nutrilon Dreumes- of Peutermelk.

12. Zo raak je slabbetjes nooit meer kwijt

Dit haakje voor slabbetjes is eigenlijk hetzelfde als een walk-in-closet. Als je er eenmaal één hebt, snap je niet dat je ooit zonder kon. Je kunt elk plakhaakje gebruiken. Kies dus vooral een leuk en mooi exemplaar uit om wat extra opbergruimte mee te creëren!

13. Is dit links of rechts? Nooit meer worstelen met schoentjes!

Zit de linkervoet vaak in de rechterschoen en andersom? Knip een sticker door midden en de voetjes gaan de goede schoen in! πŸ‘

14. Afkoelen bij warm weer

Groot spetterplezier in een mini ‘zwembadje’. πŸ’¦ Om af te koelen in de zomer heb je écht geen groot buitenzwembad nodig.

15. Meer ruimte nodig in je luiertas?

Just roll with it! Met deze techniek houd je zeeën van ruimte over in je luiertas. Dan kun je ook eens wat voor jezelf meenemen πŸ˜‰.

16. Hang de kleding van je kleine alvast op maat

Al die kleertjes… 🀯 En dan is de ene maat ook de andere niet. Met maatverdelers hou je ze makkelijk uit elkaar en blijft de kledingkast netjes!

Op zoek naar meer handige baby hacks?

Volg ons op Instagram voor nog meer baby life hacks. Heb jij nog andere baby life hacks? Laat het ons weten in de comments op Instagram!

Vragen of advies OVER JEZELF OF JE KINDJE? Wij zijn 24/7 bereikbaar!