Voeding

Van het eerste hapje naar 3 hoofdmaaltijden

Dit handige hapjesplan hebben onze voedingskundige en Olvarit speciaal voor jou gemaakt. Wij vertellen je waarmee je rekening kunt houden, met welke voeding je het beste kunt beginnen en hoe je de overstap naar de eerste hapjes verstandig aanpakt.

Waarom zijn de eerste hapjes zo belangrijk

Voor je kindje zijn de eerste hapjes de start van een ontdekkingsreis van borst- of flesvoeding naar een combinatie van borst- of flesvoeding en vaste voeding.

Wennen aan verschillende smaken

Vanaf 4 maanden staat je kindje open voor nieuwe smaken. Daarom is dit een goede leeftijd om met de eerste hapjes te beginnen. Borst- of flesvoeding blijft tot 6 maanden de belangrijkste voeding voor je kindje. Het groente- en fruithapje is puur bedoeld als extra moment tussen de borst- of flesvoeding in.

Wennen aan de structuur

Er valt nog een hoop te leren als je nooit eerder vast voedsel hebt gegeten! Hoe eet je bijvoorbeeld van een lepel, hoe gebruik je je tong bij het eten en hoe kun je de voeding veilig doorslikken? De eerste hapjes zijn altijd gepureerd, maar je kindje moet toch wennen aan de structuur.

Een goede start

Als je kindje vanaf het begin gezonde eetgewoonten aanleert, zal hij de rest van zijn leven blijven genieten van gezonde smaken.