Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Peuters en hun melk

Voeding

Voor je het weet, is het zover: je kindje maakt de overstap van flesvoeding naar vast voedsel. Wist je dat een kindje meestal 7 tot 10 keer moet proeven om een nieuwe smaak te leren waarderen? Bovendien heeft je kindje nog steeds behoefte aan extra voedingsstoffen om het immuunsysteem en de hersenontwikkeling te ondersteunen.

Speciale voedingsbehoeften

Je peuter is volop in de groei en heeft in deze periode behoefte aan extra voedingsstoffen. Wist je dat het minimaal drie jaar duurt voordat het immuunsysteem van je dreumes volledig is opgebouwd? En ook de hersenen zijn nog volop in ontwikkeling. Tot die tijd kan je kleintje dus nog wel wat extra's gebruiken. Hier vind je enkele tips:

  • Start bij de overgang naar vast voedsel met groente in plaats van fruit. Dan zal je kindje later groenten ook meer waarderen.
  • Vis (vooral vette) bevat belangrijke bouwstoffen voor de hersenen. Zet je kindje dus regelmatig vis voor.
  • Door meer groente en fruit en volkoren producten te geven, krijgt je kindje meer vezels binnen.

Groeimelk voor net dat beetje extra

Doordat we al meer dan 100 jaar onderzoek doen naar de voedingsbehoeften van kindjes, weten we welke invloed voeding heeft op hun spectaculaire groei. Zo konden we Nutrilon Dreumes- en Peutermelk met Pronutra ontwikkelen. Dit zijn voedingen met o.a. ijzer, ter ondersteuning van de hersenontwikkeling en de vitamines A, C en D voor ondersteuning van het immuunsysteem. Met 2 bekertjes per dag, als onderdeel van een gevarieerd dagmenu, geef je je peuter net dat beetje extra.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens de ontwikkeling van je baby?

Lees meer over 10,5 maand