Overzicht

Ratatouille met rijst, tomaat en ei

Vanaf 12 maanden

Ratatouille met rijst tomaat en ei
  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Geen koemelk-eiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkens vlees
  • Vrij van soja-eiwit
ingrediënten ratatouille rijst tomaat ei

Ingrediënten

  • Voor 4 porties:
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • ½ aubergine
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Print recept

Wist je dat

...courgettes in Nederland echte kasgroenten zijn?

Charlotte, Voedingskundige

Nutricia Kindervoeding Service - Charlotte
100dh

Deze maaltijd heeft 100% de dagelijkse hoeveelheid groente.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst

    Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de rijst toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Snijd de tomaten, de aubergine en de courgette

    Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

    Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd beiden in kleine blokjes.

  3. Bak de groenten

    Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

    Voeg de aubergine en courgette toe en bak deze in 15 minuten gaar.

    Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak deze enkele minuten mee.

  4. Kook de eieren

    Vul een kookpan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

    Voeg de eieren toe en kook deze in 10 minuten hard.

    Laat de eieren schrikken onder koud water.

    Pel de eieren en snijd deze verticaal door de helft.

  5. Tafel dekken en opdienen

    Dek de tafel.

    Dien de ratatouille, de rijst en het ei op.