Overzicht

Rara ratatouille met rijst, tomaat en ei

Een beetje gek, maar erg lekker

  • Hoofdgerecht
  • 30 min bereiden
  • Vrij van koemelkeiwit en lactose
  • Vrij van gluten
  • Geen vlees
  • Geen varkensvlees
  • Vrij van soja-eiwit

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • ½ aubergine
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie

Wist je dat

...courgettes in Nederland echte kasgroenten zijn?

Leonie, Voedingskundige

Lees meer
Nutricia Kindervoeding Service

Deze maaltijd bevat 100% van de dagelijkse portie groente.

Bereidingswijze

Kook de rijst.

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

mes

Snijd de tomaten, aubergine en courgette.

Was de tomaten in koud water, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes.

Was de aubergine en courgette in koud water, verwijder de bovenkant en snijd de ze in kleine blokjes.

koekenpan

Bak de groenten.

Verhit de olie in een roerbakpan op middelhoog vuur.

Voeg de aubergine en de courgette toe en bak ze in 15 minuten gaar.

Draai de vlam laag, voeg de tomaat toe en bak deze enkele minuten mee.

Kook de eieren.

Vul een pan met water en breng het water aan de kook op hoog vuur.

Voeg de eieren toe aan het kokende water en ze in 6 tot 8 minuten gaar.

Laat de eieren schrikken onder koud water.

Pel de eieren en snijd ze verticaal door de helft.

lepel_vork

Tafel dekken en opdienen.

Dek de tafel.

Dien de ratatouille, de rijst en het ei op.