Gezondheid en verzorging

Overtijd, een late bevalling

Misschien kun je niet wachten op je kindje en probeer je van alles om de bevalling op gang te brengen. Probeer toch geduld te hebben.

Overtijd, ontspannen 

Ontspannen is het beste wat je kunt doen. Bovendien is dit het perfecte moment om alle dingetjes te doen waar je nog niet aan toegekomen bent. We geven je graag wat tips om je tijd door te komen en klaar te zijn voor als je baby komt.

Is het erg dat mijn kindje te laat is?

Het vaststellen van de datum waarop je uitgerekend bent, is een lastige zaak. Er zijn maar weinig kindjes die daadwerkelijk op de uitgerekende datum worden geboren. Probeer dus geduld te hebben, hoe lastig dat soms ook is. Je baby komt als hij er klaar voor is. Maak je je ongerust over de gezondheid van je kindje? Bel dan je verloskundige.


Tips tijdens het wachten

Hoe hard je het ook probeert: zittend op de bank naar je buik staren en hopen dat je baby komt, heeft geen effect. Probeer niet te veel aan je buik te denken. Vraag je lieve vrienden en familie om niet te vaak te bellen voor een update. Vertel ze dat jij hen belt zodra het kindje er is. Verveel je je of heb je energie over?


Probeer dan de volgende dingen eens: 


  • Bezoek vrienden in de buurt of maak een korte wandeling. Neem wel je mobiele telefoon mee!
  • Tenzij je met een kok samenwoont, zal je vriezer de komende maanden je redder zijn. Stop ‘m vol met lekkere (zelfgekookte) maaltijden. 
  • Doe leuke dingen met je partner. Daar heb je na de geboorte waarschijnlijk eventjes geen tijd voor.
  • Sla aan het poetsen, ook al is het geen voorjaar. Een fris en opgeruimd huis geeft een goed gevoel.
  • Ruim je kledingkast op. Leg je comfortabele topjes en broeken binnen handbereik. Net als je favoriete kledingstukken die je aan wilt als je buik weer verdwenen is.
  • Klinkt dit allemaal te vermoeiend? Bewaar dan je energie voor de bevalling: leg je voeten omhoog en zet je favoriete film op. In slaap vallen is helemaal niet erg!

Begin van de bevalling

Denk je dat je bevalling is begonnen, maar weet je het niet zeker? Bel dan je verloskundige voor advies.

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 40

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.