Wetenschappers vermoeden dat baby’s in de baarmoeder de verschillende smaken ervaren door het inslikken en inademen van het vruchtwater. Mogelijk wordt hier dus al de basis van smaakvoorkeuren gelegd. Dan zouden we baby’s al in de buik gezonde eetgewoontes kunnen aanleren. Vervolgstudies moeten dit gaan aantonen door het onderzoeken van de gezichtsuitdrukking van ongeboren baby’s na het herhaaldelijk eten van boerenkool door de moeder.
Het is tenslotte al bekend dat kindjes soms wel 10-15 keer nodig hebben om een smaak te leren kennen en waarderen, met name de wat bittere groentesmaken. Kindjes hebben namelijk een aangeboren voorkeur voor zoet. Het lachende gezicht van de baby in de baarmoeder na het eten van wortels door de moeder betuigt dit ook.
MELD JE AAN voor Nutricia voor jou
- Bereken je uitgerekende datum en krijg inspiratie voor babynamen
- Krijg wekelijks inzicht in de ontwikkeling van jouw baby met onze MUM app
- Tips en advies van onze 24/7 beschikbare Kindervoeding service