nutricia-voor-jou-logo-125yrs

ZWANGERSCHAPS­VERSCHIJNSELEN

Naast zichtbare veranderingen gebeurt er in je lichaam ook veel tijdens de zwangerschap. Hoe je je voelt is moeilijk te voorspellen, dit verschilt per zwangerschap.

Symptomen van een zwangerschap

Als je zwanger bent, kun je dat meestal herkennen aan bepaalde symptomen. De symptomen verschillen per persoon en per zwangerschap.

Brandend maagzuur

Moeder Natuur zorgt er tijdens je zwangerschap voor dat je spieren ontspannen zijn. Dit komt door het zwangerschapshormoon progesteron. Progesteron beïnvloedt al je spieren en ook het klepje dat je maag afsluit. Hierdoor kunnen kleine hoeveelheden maagzuur in je slokdarm omhoogkomen. Lees meer over brandend maagzuur.

Moeheid

Het is heel normaal dat je je vaker moe voelt als je zwanger bent. Tijdens je zwangerschap is je lichaam volop in ontwikkeling en dat kost energie. Zo verandert je hormoonhuishouding en doet je lichaam van alles om te zorgen dat je kindje zich goed ontwikkelt. Maar ook spanning of stress kan je vermoeid maken. Lees meer over moeheid tijdens je zwangerschap.

Ochtendmisselijkheid

De één heeft er veel last van, de ander helemaal niet: zwangerschapsmisselijkheid. Wat precies de oorzaak is van misselijkheid tijdens de zwangerschap, is niet bekend. Wel zijn er verschillende manieren om de misselijkheid te verminderen. Lees meer over ochtendmisselijkheid.


Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 6

MELD JE AAN voor Nutricia voor jou en ontvang:

  • Handige tools om je voor te bereiden: baby-uitzetlijst, vluchtkoffer, geboorteplan
  • Lees alles over zwangerschapskwaaltjes en wat je wel en niet mag eten
  • Tips en advies van onze Kindervoeding service over de gezondheid van jou en je kindje