(Recepten)

Gezondheid en verzorging

Gezonde recepten

Tijdens je zwangerschap wil je niet alleen lekker, maar vooral ook gezond eten. Maar wat zijn gezonde recepten?

Recepten

Zorg tijdens je zwangerschap voor voeding met veel onverzadigde vetzuren. Dit zijn de zogenaamde ‘goede vetten’. Deze zijn ook goed voor je baby! Bovendien profiteert je kindje er direct van. Alle voedingsstoffen die jij binnenkrijgt, gaan namelijk via de placenta naar hem toe. Als je straks borstvoeding geeft, krijgt je baby die voedingsstoffen binnen via je moedermelk.

Voeding

Lekkere recepten van onze voedingskundigen

Hoe zorg je dat je baby tijdens je zwangerschap of in de periode dat je borstvoeding geeft, voldoende onverzadigde vetzuren binnenkrijgt? Probeer onderstaande recepten van onze voedingskundigen eens!
Let op: vermijd harde en zachte kazen van rauwe melk!

Zet onverzadigde vetzuren uit vis op het menu

Uit onderzoek blijkt dat met name twee soorten onverzadigde vetzuren in moedermelk zitten: DHA en AA. Van deze twee typen vetzuren is aangetoond dat zij een positief effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen, ogen en het zenuwstelsel van je kindje."

Hoe krijg je voldoende onverzadigde vetzuren binnen?

Onverzadigde vetzuren krijg je via voeding binnen. Je vindt ze bijvoorbeeld in olie, vloeibare bak- en braadproducten, vette vis, noten, pinda’s en zaden. Vooral vette vis (zoals haring, sardientjes en zalm) is een goede bron van DHA.

Onverzadigde vetzuren tijdens je zwangerschap

De hersenen van je baby beginnen pas echt goed te groeien als je ongeveer 6 maanden zwanger bent. En omdat onverzadigde vetzuren een positief effect hebben op het gezichtsvermogen en de hersenontwikkeling van je kindje, is het dus belangrijk om in de gehele periode van je zwangerschap voldoende onverzadigde vetzuren te eten.

Onverzadigde vetzuren en borstvoeding

Ook als je kindje eenmaal geboren is, heeft hij behoefte aan onverzadigde vetzuren. Moedermelk is een natuurlijke bron van deze vetzuren. Je weet dan dus zeker dat je kindje hiervan voldoende binnenkrijgt.

Onze voedingskundigen

Twijfel je over de juiste voeding tijdens je zwangerschap?

Chat met ons, wij helpen je graag (op werkdagen tussen 08:30-22:00 & weekend 10:00-18:00).

Benieuwd wat er nog meer speelt tijdens je zwangerschap?

Lees meer over Week 8

Mijn Nutricia

Meld je aan voor Mijn Nutricia

Blijf je graag op de hoogte over de ontwikkelingen tijdens je zwangerschap of van de ontwikkelingen van je kleine? Meld je dan aan voor Mijn Nutricia en blijf op de hoogte.