Je browser wordt niet ondersteund

Het spijt ons, maar de browser die je gebruikt wordt niet door Nutricia ondersteund.
We adviseren je om één van onderstaande browsers te gebruiken. Meer informatie.

Allergie en Babykwaaltjes

Je baby groeit razendsnel. En waarschijnlijk gaat alles goed, maar het kan zijn dat je baby last heeft van kwaaltjes of allergie.

Allergie

Bij het ontwikkelen van een allergie speelt erfelijkheid een rol. Heeft één van de ouders, een broertje of een zusje een allergie (gehad), zoals eczeem, hooikoorts, astma of voedselallergie? Dan heeft je kindje een verhoogde kans op het ontwikkelen van een allergie. Borstvoeding is de beste voeding voor je baby als hij een verhoogde kans heeft op allergie.

Kwaaltjestest

Hoe kan ik mijn kindje helpen bij babykwaaltjes?

Doen de babykwaaltjestest, binnen 10 minuten krijg je tips van onze voedingskundigen waarmee je zelf je kleintje kunt helpen.

Kwaaltjes

Darmkrampjes er zijn ook oplossingen

Neem contact op met je consultatiebureau.

Lees meer
Voeding

Allergenenlijst Olvarit

Alles weten over eten; van het eerste hapje tot 36 maanden

Veel voorkomende babykwaaltjes

Je zult het waarschijnlijk herkennen aan het huiltje van je kindje. Het ene huiltje is namelijk het andere niet. Voor iedere behoefte heeft je kindje een eigen geluid. Voor eten en slapen bijvoorbeeld maar ook als je baby ergens last van heeft, zal hij gaan huilen. Bijvoorbeeld als hij last heeft van darmkrampjes of moeizame ontlasting.

Kwaaltjes

Wanneer zie ik resultaat bij andere voeding

Als je baby niet goed reageert op een bepaalde voeding en hij last heeft van bijvoorbeeld spugen of verstopping, kun je overstappen op een andere voeding.

Lees meer
Voeding

Welke flesvoeding kiezen

Borstvoeding is het allerbeste voor je kindje en dat geef je dan ook het liefst zo lang mogelijk. Maar als je overstapt op opvolgmelk of een combinatie van borstvoeding en opvolgmelk wil je daar graag meer over weten. Hier vind je informatie over onze opvolgmelk per leeftijd, hoe je deze bereidt en hoeveel flesvoedingen je kindje nodig heeft.

Lees meer