Nutricia voor jou

Alle zwangerschapsinformatie die jij nodig hebt

Zwangerschap (Bevalling)

De bevalling

In het derde trimester van je zwangerschap is je baby bijna helemaal ontwikkeld. Hij zal nu vooral nog groter en zwaarder worden. Je buik groeit natuurlijk mee! Dat zorgt voor meer druk op je rug en bekken. In deze periode kun je daarom last krijgen van pijnscheuten in je onderrug en benen. Neem in dat geval rust, verander van positie, neem een warm bad of leg een ijskompres (of ijs gewikkeld in een handdoek) op de pijnlijke plaats.

Valse weeën

Voel je af en toe je baarmoeder plotseling samentrekken en weer ontspannen? Maak je hier geen zorgen over als je nog een paar weken te gaan hebt. Dan is de kans namelijk klein dat je baby nu al onderweg is. Waarschijnlijk heb je last van harde buiken, die ook wel valse weeën worden genoemd. Dit zijn normale, meestal pijnloze samentrekkingen van de baarmoeder die lijken op menstruatiepijn. Ze komen en gaan met onregelmatige tussenpozen. 


Praktisch

Q&A: voorbereiden op de bevalling & de eerste week

Hoe kun je je voorbereiden op de bevalling en hoe ziet de eerste week na de bevalling eruit? Verloskundige Marjolein Maas beantwoordt al jouw vragen over bevallen. Bekijk hier de live Q&A terug!

Bekijk hier de Q&A

Nieuw! Bevallingsverhalen

Bevallingsverhalen lezen kan je helpen in de voorbereiding op de bevalling. Wil jij ook graag jouw bevallingsverhaal delen? Lees hier hoe je dit kunt doen!

Lees meer

Meld je aan voor Nutricia voor jou en ontvang:

  • Toegang tot alle tools, van slaaptips tot voedingsschema's
  • Wekelijkse e-mail updates over de ontwikkeling van je baby
  • Meest gelezen artikelen door andere ouders

Onze handige tools om je verder te helpen

Vragen of advies over jezelf of je kindje? Wij zijn 24/7 bereikbaar!